Linsgryta
 – gott recept

Linsgryta är både enkelt, billigt och gott. Här är ett relativt klassiskt recept på en vegetarisk linsgryta med  röda linser, morot, paprika, vitlök och färska kryddor i form av basilika. Den är nyttig, snål på kalorier (bara 329 kcal) och går snabbt att göra. Njut av den som den är eller tillsammans med ett gott bröd om du önskar det.
Mitt Kök
Foto: Karolina Olson Haglund
Foto: Karolina Olson Haglund

Ingredienser

  • 1 potatis - mellanstor
  • 0,25 gul lök
  • 0,5 morot
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 dl röda linser
  • 0,5 burk krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk olivolja
  • 0,5 tsk socker
  • basilika - färsk
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och tärna lök, potatis och morot. Dela paprikan i bitar.

  2. Fräs grönsakerna i olja med finhackad vitlök. Tillsätt linser, krossade tomater, fond och vatten.

  3. Låt koka tills linserna och grönsakerna har lagom konsistens. Tillsätt hackad basilika och smaka av med salt, peppar och socker.

Vad tyckte du om receptet?

Om du är sugen på något mer recept med linser så kolla in en god linssoppa som du hittar här!

Läs också: Indisk gryta – recept 

Läs också: Texas chili sin carne – recept 

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!