Linsgryta med blomkål och curry

Recept på linsgryta med blomkål och curry. Gör gärna dubbel sats, grytan passar perfekt i matlådan.
Anna Wendt

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud - litet (300 g)
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 msk curry
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl linser - röda
  • 8 dl vatten
  • 1,5 grönsaksbuljongstärning
  • 10 körsbärstomater
  • 0,5 burk kokosmjölk - (à 400 ml)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 salladslökar
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Bryt blomkålen i buketter. Skala och finhacka löken.

  2. Fräs löken i smör med curry och chiliflakes 2–3 min. Skala och riv ner vitlöken. Fräs den med löken och kryddorna ca 1 minut.

  3. Blanda ner blomkål och linser. Häll över vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt sjuda under lock 10–15 min.

  4. Halvera tomaterna och lägg dem i grytan. Tillsätt kokosmjölken. Koka upp och krydda med salt och peppar.

  5. Ansa och strimla salladslöken och strö över grytan. Toppa med koriander.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego❤️

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!