Lins- och matvetesallad med tranbär och persilja

Ett matigt och gott tillbehör med smakrik dijondressing som passar för det stora kalaset.
Sophie Berlin
Jakob Berlin
Lins- och matvetesallad med tranbär och persilja
Lins- och matvetesallad med tranbär och persilja Foto: Magnus Skoglöf, Björn Lok och Ulrika Pousette

Lins- och matvetesallad med tranbär och persilja

  • 4 dl vita bönor - stora
  • 6 dl matvete
  • 4 dl puylinser
  • 3 dl tranbär - torkade
  • 2 dl pumpakärnor - rostade
  • 3 krukor bladpersilja

Dressing

  • 3 msk dijonsenap
  • 3 msk citron - pressad
  • 3 msk flingsalt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • 2 dl olivolja

Gör så här

  1. Lägg bönorna i kallt vatten ca 8 timmar. Låt rinna av. Koka dem muka i nytt vatten 35–40 min.

  2. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Koka puylinserna ca 20 min, tills de är mjuka men ändå har en kärna kvar.

  3. Blanda alla ingredienser till dressingen utom oljan. Tillsätt oljan droppvis under vispning. Hit går bra att förbereda.

  4. Blanda bönor, matvete, linser och dressing med tranbär och rostade pumpakärnor. Grovhacka persiljan och blanda i strax före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!