Linguine med marinarasås och soltorkade tomater

Linguine med marinarasås och soltorkade tomater är en lättlagad pastarätt. Marinarasås är en bra bassås till pasta, den passar utmärkt till lasagne och  pizza eller tillsammans med grillade grönsaker, fisk och skaldjur.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 350 g linguine - mafaldapasta
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 5 soltorkade tomater - i olja
  • 2 burkar tomater - passerade  (à 400 g)
  • 1 msk oregano
  • 2 tsk strösocker
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 4 basilikablad

Tillbehör

  • parmesan - riven
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en kastrull tills den är genomskinlig. Finhacka de soltorkade tomaterna och tillsätt dem. Blanda ner passerade tomater, oregano, socker chiliflakes, salt och peppar.

  2. Koka upp och sjud såsen på låg värme utan lock ca 20 min. Rör då och då. Ta kastrullen från värmen, riv sönder basilikabladen och blanda ner dem i såsen.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda sås och pasta väl. Servera direkt med riven parmesan och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!