Linguine med kungskrabba, chili och vitlök

Recept på linguine med kungskrabba, chili och vitlök. Enkel, snabb och lyxig pastarätt.
Monica Eisenman
Lisa Eisenman Frisk
Linguine med kungskrabba, chili och vitlök
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 400 g linguine - pasta
  • 400 g kungskrabbsben
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 2 - 3 msk olivolja
  • 0,75 dl vitt vin - torrt
  • 0,5 dl persilja - hackad
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 tsk citronskal - rivet
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Plocka ut köttet från krabbenen. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs vitlök och chili i olja 2–3 min

    i en stor kastrull eller traktörpanna. Tillsätt vinet och låt sjuda tills det reduceras något. Ta kastrullen från värmen.

  2. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Sila av vattnet när pastan är al dente men spara lite av pastavattnet till såsen. Rör ner pastan i kastrullen med chilin och vitlöken tillsammans med krabbköttet. Blanda försiktigt och rör sedan i lite pastavatten till en krämig sås. Tillsätt persilja, citronsaft och –skal. Krydda med salt och peppar. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?