Linguine med kungskrabba, chili och vitlök

Recept på linguine med kungskrabba, chili och vitlök. Enkel, snabb och lyxig pastarätt.
Monica Eisenman
Lisa Eisenman Frisk
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 400 g linguine - pasta
  • 400 g kungskrabbsben
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 2 - 3 msk olivolja
  • 0,75 dl vitt vin - torrt
  • 0,5 dl persilja - hackad
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 tsk citronskal - rivet
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Plocka ut köttet från krabbenen. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs vitlök och chili i olja 2–3 min

    i en stor kastrull eller traktörpanna. Tillsätt vinet och låt sjuda tills det reduceras något. Ta kastrullen från värmen.

  2. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Sila av vattnet när pastan är al dente men spara lite av pastavattnet till såsen. Rör ner pastan i kastrullen med chilin och vitlöken tillsammans med krabbköttet. Blanda försiktigt och rör sedan i lite pastavatten till en krämig sås. Tillsätt persilja, citronsaft och –skal. Krydda med salt och peppar. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?