Linguine med gräddkokta kantareller

Linguine med gräddkokta kantareller passar både till vardag och fest. Har du inte haft lyckan att ha hittat egna kantareller får du köpa dem i butik.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 150 g linguine
  • 250 g kantareller
  • 2 salladslökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl västerbottensost - riven
  • 2 msk bladpersilja - strimlad

Tillbehör

  • tomater

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.

  2. Ansa kantarellerna och dela eventuellt de största. Ansa och strimla salladslöken. Skala och skiva vitlöken.

  3. Stek kantarellerna i en torr stekpanna tills all vätska kokat in. Tillsätt smör, lök och vitlök och stek under omrörning tills svampen fått fin färg. Krydda med salt och peppar. Ta upp och spara några kantareller till garnering. Häll över grädden och låt puttra ca 3 min.

  4. Låt pastan rinna av men spara 1 dl kokvatten. Häll vattnet i såsen och blanda i osten. Vänd ner pastan i såsen och strö över persiljan. Toppa med de sparade kantarellerna och servera genast med tomater.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!