Linguine i gräddig sås med rökt lax och sparris

Med sommarens alla grillrätter i bakfickan är det dags att njuta av den allra godaste pastan med rökt lax och sparris. Snabb och lättlagad vardagsmat när det smakar som allra bäst!
Linguine i gräddig sås med rökt lax och sparris

Linguine i gräddig sås med lax och sparris

  • 4 port linguine - färsk eller torkad
  • 200 g lax - kallrökt
  • 1 sparris - 1 knippe grön, färsk
  • 1 dl spenat - färsk

Sås

  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk - standard 3%
  • 1,5 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)

Gör så här

  1. Ansa sparrisen och förväll den 1 minut i kokande vatten. Lägg åt sidan på hushållspapper för att kallna.

  2. Tillaga pastan enligt instruktionerna på förpackningen.

  3. Koka upp mjölk, grädde, fond och maizena, smaka av med salt och peppar.

  4. Strimla laxen, skölj spenaten och dela sparrisen i 2 cm långa bitar.

  5. Blanda försiktigt samman allt i en rymlig kastrull.

  6. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite extra fond.

Vad tyckte du om receptet?