Lingonvinägrett

Recept på lingonvinägrett. Gott, syrligt och dekorativt! ­Passar till förrätter med ­exempelvis rökt ren- eller ­lammbog och svamp.

Carina Wall
Lingonvinägrett
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1,5 dl lingon - frysta
  • 1 schalottenlök - liten
  • 1 msk rapsolja - + 1 1/2 dl
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk balsamvinäger - vit
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs lingon och lök i en stekpanna i 1 msk olja. Strö över sockret och häll över vinägern. Låt svalna.

  2. Häll lingonblandningen i en mixer och mixa  slätt. Tillsätt 1 1/2 dl olja i en fin stråle. Krydda med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?