Lingonvinägrett

Recept på lingonvinägrett. Gott, syrligt och dekorativt! ­Passar till förrätter med ­exempelvis rökt ren- eller ­lammbog och svamp.
Carina Wall

Ingredienser

  • 1,5 dl lingon - frysta
  • 1 schalottenlök - liten
  • 1 msk rapsolja - + 1 1/2 dl
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk balsamvinäger - vit
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs lingon och lök i en stekpanna i 1 msk olja. Strö över sockret och häll över vinägern. Låt svalna.

  2. Häll lingonblandningen i en mixer och mixa  slätt. Tillsätt 1 1/2 dl olja i en fin stråle. Krydda med salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!