Lingonsylt med kanel och apelsin

Recept på lingonsylt med härlig smak av apelsin och kanel. Vill du göra en klassisk lingonsylt hoppar du över smaksättarna.
Tove Nilsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 kg lingon
  • 1,5 dl vatten
  • 1 apelsin
  • 5 dl strösocker
  • 2 kanelstänger

Gör så här

  1. Lägg lingonen i en stor kastrull eller gryta. Tillsätt vattnet och låt stå på medelvärme tills lingonen blivit varma och börjar ånga.

  2. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Skär av skalet med en potatisskalare. Lägg apelsinskalet i kastrullen och tillsätt socker och kanelstänger.

  3. Låt småkoka ihop under omrörning, ca 30 min till en fast sylt. Gör ett syltprov genom att lägga en klick på en kall tallrik och ställ in i frysen snabbt. Känns sylten fast är den klar.

  4. Häll sylten i väl rengjorda burkar. Sätt på lock och låt kallna. Förvara sylten i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!