Lingonrutor

Recept på lingonrutor i långpanna. Lingonrutorna får vacker färg av lingonsylt och knaprigt täcke av havregryn.
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 150 g smör - rumsvarmt
  • 1,5 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl - (240 g)
  • 1 msk bakpulver
  • 1 ägg

Fyllning

  • 2 dl lingonsylt
  • 50 g smör
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda smör och socker. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och rör om ordentligt.Rör ner ägget och blanda väl.

  2. Tryck ut smeten i en smord eller bakplåtspappersklädd mindre långpanna, ca 20 x 30 cm. Bred över lingonsylten.

  3. Smält smöret till fyllningen. Blanda havregryn, socker och vaniljsocker. Häll över smöret och blanda väl. Fördela fyllningen jämnt över lingonsylten.

  4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 min. Låt den svalna och skär den sedan i rutor.

  5. Recept Saga Aneng, Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!