Lingonrosé

Sötsyrlig aperitif som också kan göras alkoholfri, byt då ut vinet mot tranbärsjuice.
Allt om Mat
Pistaschbiscotti - servera till en god drink eller som tillbehör till kaffet
Pistaschbiscotti - servera till en god drink eller som tillbehör till kaffet Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 3 dl lingondryck - konc
  • 1 msk kardemummakärnor
  • 6 stjärnanis
  • 2 flaskor rosévin - fruktigt (à 75 cl)
  • is - krossad

Garnering

  • apelsinskal - strimlat
  • lingon

Gör så här

  1. Koka upp lingondrycken med kardemumma och stjärnanis.

  2. Låt svalna och sila sedan.

  3. Blanda lingondrycken med vinet och låt kallna. Blanda i rikligt med is.

  4. Garnera med strimlat apelsinskal och lingon.

  5. Tips: Pistaschbiscotti – passar utmärkt till Lingonrosé

Vad vet du om rosévin? Här är en snabbguide

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!