Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Lingonkola

Fruktigt sega och goda lingonkolor blir perfekta små presenter inslagna i cellofan eller smörgåspapper.

Allt om Mat
Lingonkola
Lingonkola
Lingonkola

Ingredienser

  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 msk sirap - ljus
  • 2 dl lingon - frysta

Gör så här

  1. Klä en fyrkantig form, ca 20 x 20 cm, invändigt med bakplåtspapper.

  2. Låt lingonen tina och mixa dem med mixerstav eller i matberedare. Blanda de mixade lingonen med vispgrädde, strösocker och sirap i en vid kastrull.

  3. Låt koka upp och sedan sjuda på medelvärme till 120°, kontrollera med termometer eller häll lite smet i ett glas med kallt vatten. Om du kan rulla en liten kula är kolan färdig. Rör regelbundet. Häll upp i formen och låt stelna.

  4. Klipp kolan i fyrkantiga bitar och förvara i rumstemperatur.

Vad tyckte du om receptet?

Älskar du också att baka?  Missa då inte vårt nya inspirerande nyhetsbrev som är helt inriktat på bakning.