Lingonkola

Fruktigt sega och goda lingonkolor blir perfekta små presenter inslagna i cellofan eller smörgåspapper.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 msk sirap - ljus
  • 2 dl lingon - frysta

Gör så här

  1. Klä en fyrkantig form, ca 20 x 20 cm, invändigt med bakplåtspapper.

  2. Låt lingonen tina och mixa dem med mixerstav eller i matberedare. Blanda de mixade lingonen med vispgrädde, strösocker och sirap i en vid kastrull.

  3. Låt koka upp och sedan sjuda på medelvärme till 120°, kontrollera med termometer eller häll lite smet i ett glas med kallt vatten. Om du kan rulla en liten kula är kolan färdig. Rör regelbundet. Häll upp i formen och låt stelna.

  4. Klipp kolan i fyrkantiga bitar och förvara i rumstemperatur.

Älskar du också att baka?  Missa då inte vårt nya inspirerande nyhetsbrev som är helt inriktat på bakning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!