Lingonkladdkaka

Bara att röra ihop och grädda. Lingonkladdkakan går utmärkt att frysa.
Lingonkladdkaka
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Topping

  • 2 dl lingon

Garnering

  • florsocker

Tillbehör

  • vaniljglass
  • kolasås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen. Rör ner chokladen och låt den smälta. Tillsätt resten av ingredienserna till kakan. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. Strö lingon över ytan.

  2. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Kakan är klar när smeten inte dallrar längre i formen och släpper från kanterna. Låt svalna.

  3. Pudra över florsocker. Servera med vaniljglass och kolasås.

Vad tyckte du om receptet?