Lingon- och rosépepparsill

Lingon- och rosépepparsill är en härligt kryddig sill som får fin färg av lingon och rosépeppar.

Pernilla Lundberg
Lingon- och rosépepparsill
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 8 sillfiléer - salta (ca 600 g)

Lag

  • 2 dl ättiksprit - (12 %)
  • 4 dl strösocker
  • 6 dl vatten
  • 2 rödlökar
  • 1 dl lingon - frysta
  • 10 kryddpepparkorn
  • 12 rosépepparkorn
  • 6 kryddnejlikor - hela
  • 2 lagerblad

Gör så här

  1. Skölj sillen i kallt vatten och låt den ligga i rikligt med vatten kallt i kylen, 6–8 timmar. Byt vatten några gånger under tiden.

  2. Lag: Koka upp ättika, socker, och vatten. Låt svalna ca 10 min. Skala och skiva löken. Lägg lök, lingon och kryddor i lagen. Ställ lagen i kylen så att den blir riktigt kall.

  3. Skär sillen i bitar. Lägg dem i en burk och häll över lagen. Sätt lock på burken och låt stå i kylen ca 3 dygn innan den serveras.

Vad tyckte du om receptet?