Lingon- och rosépepparsill
Tillagning: 6 timmar
I kyl: 3 dygn
Aktiv tid c:a 6 timmar och 30 minuter
Lingon- och rosépepparsill är en härligt kryddig sill som får fin färg av lingon och rosépeppar.
Ingredienser
-
8
sillfiléer
- salta (ca 600 g)
Lag
-
2 dl
ättiksprit
- (12 %)
-
4 dl
strösocker
-
6 dl
vatten
-
2
rödlökar
-
1 dl
lingon
- frysta
-
10
kryddpepparkorn
-
12
rosépepparkorn
-
6
kryddnejlikor
- hela
-
2
lagerblad
Gör så här
-
Skölj sillen i kallt vatten och låt den ligga i rikligt med vatten kallt i kylen, 6–8 timmar. Byt vatten några gånger under tiden.
-
Lag: Koka upp ättika, socker, och vatten. Låt svalna ca 10 min. Skala och skiva löken. Lägg lök, lingon och kryddor i lagen. Ställ lagen i kylen så att den blir riktigt kall.
-
Skär sillen i bitar. Lägg dem i en burk och häll över lagen. Sätt lock på burken och låt stå i kylen ca 3 dygn innan den serveras.