Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Limoncello – recept

Recept på likör med smak av citron och socker. Serveras väl kyld. Limoncello som har sitt ursprung i Italien kan även användas som drinkingrediens.
Mitt Kök
Limoncello – recept
Limoncello – recept
Limoncello – recept
Foto: Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 2,5 dl vodka
  • 9 citroner
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 2 kryddnejlikor - hela

Gör så här

  1. Avlägsna skalet från 6 citroner. Se till att inte något vitt följer med.

  2. Häll vodkan i en ren flaska och lägg i citronskalen.

  3. Låt stå i fyra dagar på en mörk och sval plats.

  4. Pressa saften ur 3 citroner och koka ihop med sockret, vattnet och krydd­nejlikorna till en sirapsliknande vätska. Tag av och låt svalna.

  5. Ta bort citronskalen ifrån vodkan.

  6. Ta bort kryddnejlikorna och blanda sirapen med citronvodkan.

  7. Servera limoncellon kall eller med is.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök