Limekyckling på spett med grillad ananasrelish

Du får en sötgod smak genom att grilla frukterna lätt. Se till att ha rent galler när du grillar ananasen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 900 g kycklinglårfilé
  • 12 limeblad - färska
  • 1,5 msk sesamolja
  • 1 msk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Ananasrelish

  • 1 ananas
  • 1 lime
  • 0,33 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 kruka koriander
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • surdegsbröd - ljust
  • romansallad

Gör så här

  1. Ansa och skär kycklinglårfiléerna i fyra ­delar. Trä upp köttet på sex spett, varva med färska limeblad. Pensla med ­sesamolja, salta och peppra.

  2. Skala ananasen. Skär den i fjärdedelar och skär bort den grova träiga delen i mitten. Halvera limefrukten. Grilla ananas och lime med snittytan nedåtpå grillen 3–4 min på varje sida, tills de börjar få färg.

  3. Hacka ananasen smått efter grillning. Kärna ur och finhacka chilin. Grovhacka koriandern.

  4. Blanda alla ingredienser till relishen. Pressa över saft från limen. Salta.

  5. Servera relishen till kycklingspetten, surdegsbröd och romansallad är gott till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!