Limecheesecake med gratinerad rabarber och jordgubbar

Recept på cheesecake med lime och gratinerade jordgubbar och rabarber. Skär rabarber och jordgubbar i ganska stora bitar för bästa tuggmotstånd.
Allt om Mat
Foto: Agneta Thorsén

Ingredienser

  • 125 g digestivekex - (ca 8 kex)
  • 2 msk smör
  • 2 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 lime - rivet skal och saft
  • 400 g färskost - naturell

Tillbehör

  • 200 g rabarber
  • 2 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 250 g jordgubbar
  • 50 g macadamianötter
  • 50 g choklad - vit

Garnering

  • 1 lime - rivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smula sönder kexen och blanda med smör. Tryck ut smulorna i en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt bottnen kallna och ställ den i frysen.

  2. Vispa ihop äggulor, socker, limesaft och -skal. Tillsätt osten. Häll smeten över bottnen och frys ca 2 timmar.

  3. Ställ cheesecaken i rumstemperatur ca 15 min före servering.

  4. Sätt ugnsvärmen på grill. Skär rabarbern i bitar. Stek den i smör i en stekpanna ca 2 min. Tillsätt sockret och häll upp på ett ugnssäkert fat.

  5. Snoppa och dela jordgubbarna. Lägg  dem på rabarbern. Halvera nötterna. Grovriv chokladen. Strö nötter och choklad på frukten. Gratinera i övre delen av ugnen 2-3 min, passa noga.

  6. Servera cheesecaken med rabarber och jordgubbar och strö över limeskal.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!