Limebladssill

Sill med lag som smaksätts med pressad lime och torkade limeblad. De färska limeskivorna tillför frisk syra när de tillsätts strax före servering.
Christian Fredriksson

Ingredienser

  • 2 förp 5-minuterssill - (à 420 g)
  • 2 lime - + 1
  • 8 limeblad

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av, men spara lagen. Halvera 2 lime och pressa ut saften. Blanda limesaft och limeblad med lagen.

  2. Häll lagen över sillen och låt stå i kylen ca 1 dygn.

  3. Skölj den tredje limen noga i ljummet vatten. Skär den i tunna skivor. Blanda ner limeskivorna i sillen före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!