Lime- och örtmarinerad kycklingfilé

Kycklingfiléer marineras och ugnsteks sedan med sin limemarinad. Det gör köttet vitt, gott och mört.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 kg kycklingfilé
  • 3 tsk salt

Marinad

  • 1 dl olivolja
  • 3 lime - (3 tsk rivet limeskal + 1 dl pressad saft)
  • 1,5 msk salvia - torkad
  • 1 msk rosmarin - torkad
  • 3 msk honung
  • 5 vitlöksklyftor - finhackade
  • 1 tsk svartpeppar - grovmald
  • 4 fryspåsar - st 3-liters

Garnering

  • 1 nypa salvia - färsk

Gör så här

  1. Dela kycklingfiléerna på längden i 4 delar och lägg dem i dubbla plastpåsar.

  2. Blanda marinaden och fördela den i påsarna. Knyt ihop och skaka så att det blandas. Marinera 2–3 tim el till nästa dag.

  3. Sätt ugnen på 225°. Häll upp filéerna i 2 långpannor med marinaden, salta.

  4. Stek mitt i ugnen 10–15 min, vänd filéerna efter halva tiden.

  5. Lägg upp, garnera med färsk salvia och rosmarin och servera kycklingbitarna ljumma eller kalla.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!