Lime- & honungsmarinerade kycklingspett

Fantastiskt goda kycklingspett med lime och honung.
Mitt Kök
Wolfgang Kleinschmidt.
Wolfgang Kleinschmidt.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 dl majsolja
  • 0,5 chili
  • 3 lime - saften
  • 4 msk honung - flytande
  • 1 msk soja
  • 0,5 ananas - utan skal och kärna.

Gör så här

  1. Skär kycklingfilén i strimlor. Blanda majsolja, chili, limesaft, honung och soja. Lägg i kycklingen och låt den marinera i minst 1 timme.

  2. Skär ananasen i tärningar. Ta upp kycklingen och varva med ananasen på ett spett.

  3. Lägg på en medelstark grill och grilla 4-5 minuter på varje sida tills den är genomstekt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!