Likörgubbar

Fasta och lite syrliga bär är mest lämpade för sylt, saft och för infrysning. Lättsockrade bär kan fryslagras 10-12 månader eller mer. Sockret bevarar bärens färg, arom och konsistens.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar
  • 0,5 dl strösocker
  • 4 msk socker
  • 6 likör - droppar t ex Grand Marnier, Drambuie eller punsch

Till servering

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Snoppa jordgubbarna och frys in dem med strösocker. Tina jordgubbarna med socker i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt några droppar likör eller punsch. Servera jordgubbarna varma med vaniljglass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!