Leverpastej

Leverpastej är en grovmald pastej som är god att servera med rostad lök, cornichons och smörgåskrasse. Perfekt även som nattamat med en sval öl.

Pernilla Lundberg
Leverpastej
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 g svinlever
  • 500 g späck
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 tsk mejram
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • knäckebröd
  • cornichons
  • rostad lök
  • smörgåskrasse - klippt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smör.

  2. Mal lever och späck i köttkvarn. Blanda med övriga ingredienser. Häll smeten i en avlång form, 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 1 1/2 timme. Låt kallna.

  3. Servera gärna med knäckebröd, cornichones, rostad lök och smörgåskrasse.

Vad tyckte du om receptet?