Levergryta, snabb

Det är svårt att låta bli de traditionella tillbehören till lever. De är så goda ihop! Därför är denna enkla levergryta smaksatt med rökt fläsk, kapris, lök och en liten skvätt grädde.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 100 g rökt fläsk
  • 1 msk smör
  • 400 g kalvlever
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk kapris
  • 0,5 dl syltlök

Tillbehör

  • potatis - ris eller pasta, kokt
  • grönsaker

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skiva och tärna fläsket fint. Skär bort eventuellt hinnor från levern och skär den i sockerbitsstora tärningar.

  2. Hetta upp smöret i stekpannan och fräs lök och fläsk tills löken är mjuk och fått lite färg.

  3. Tillsätt levern och låt den brynas lätt. Tillsätt grädde, salt och peppar. Sjud sakta 3-5 min under lock.

  4. Vänd slutligen ner kapris och syltlök, smaka eventuellt av med mer salt. Servera genast med nykokt potatis och grönsaker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!