Lemongrass chili tofu

Recept på lemongrass chili tofu. En himmelskt gott vegetariskt alternativ med lite sting. Serveras med vietnamesisk nudelbowl eller vietnamesiska tacos.
Lemongrass chili tofu
Recept på lemongrass chili tofu. Foto: Lina Eidenberg Adamo

Ingredienser

  • 600 g tofu - fast
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 3 msk rapsolja - + 2 msk

Kryddblandning

  • 2 thaichili - -3, röda
  • 4 citrongräs
  • 3 salladslökar
  • 1 tärning svampbuljong - eller grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk vatten
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 msk soja - ljus

Gör så här

  1. Tofu: Skär tofun i ca 1 cm tjocka skivor. Torka av dem med hushållspapper. Krydda med socker och salt. Vänd dem i majsstärkelsen och skaka av lätt.

  2. Stek tofuskivorna runt om i 3 msk olja på hög värme tills de fått fin färg. Ta upp på ett fat.

  3. Kryddblandning: Kärna ur och finhacka chilin. Ansa och finhacka citrongräsen.

  4. Fräs chili, citrongräs och salladslök i 2 msk olja på medelvärme ca 3 min.

  5. Lös upp buljongen i hett vatten. Tillsätt buljong, socker, salt och gurkmeja i pannan och rör om.

  6. Lägg tofun i pannan. Blanda försiktigt och stek på medelvärme ca 3 min. Häll över sojan och stek ca 1 minut.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av: Minna Tran

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego❤️