Lemon posset

Brittisk dessert som påminner om pannacotta. Inget gelatin behövs; grädden tjocknar och blir krämig med hjälp av syran i citronen.
Mia Öhrn
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 citron
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Pressa ut 3 msk saft.

  2. Koka upp grädde och socker och låt sjuda 3–4 min.

  3. Ta kastrullen från värmen och tillsätt citronsaft och -skal under vispning. Vispa ca 30 sekunder med en vanlig visp.

  4. Häll blandningen i glas och låt stå i kylen ca 4 timmar före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!