Lemon curd

Recept på en riktigt god lemon curd. Krämig lemoncurd passar lika bra på en rostad macka som till ­fyllning i pajer och kakor. Curden håller ca 1 vecka i kylen.
Allt om Mat
Recept på lemoncurd
Recept på lemoncurd Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 1 ägg
  • 125 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl citron - pressad

Gör så här

  1. Vispa äggulor och ägg.

  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sockret och låt det smälta i smöret under omrörning. Häll i ägg och citronsaft och vispa ihop. Sjud curden under kraftig vispning tills den blir tjock och krämig, 5–10 min. Låt svalna.

  3. Häll krämen i en skål och täck med plastfolie. Låt kallna. Ställ curden i kylen för att stelna 3–4 timmar, gärna över natten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!