Lchf-semlor – recept

Här är ett enkelt och gott recept på LCHF-semlor! 
Mitt Kök
Foto: Ann-Charlotte Fägerlind
Foto: Ann-Charlotte Fägerlind

Bullar

  • 50 g smör - osaltat
  • 4 ägg
  • 3 msk sötrix-flor
  • 0,5 krm Dansukker Steviasocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl kokosnötsmjöl
  • 4 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma - stött

Mandelmassa

  • 1,5 dl sötmandel
  • 2 msk sötrix-flor
  • 0,5 krm Dansukker Steviasocker
  • 1 - 2 msk vispgrädde

Garnering

  • grädde
  • sötrix-flor

Gör så här

  1. Bullar: Smält smöret. Vispa ägg och sötning pösigt. Tillsätt grädden och smöret i äggsmeten. Blanda kokosnötsmjöl och fiberhusk med bakpulver och kardemumma och rör ner det i smeten. Låt svälla något.

  2. Fukta handflatorna med kallt vatten och rulla 4 fina runda bullar. Grädda i 175 grader cirka 25 minuter. Låt svalna helt.

  3. Mandelmassa: Skålla och skala mandeln. Mal den i en mandelkvarn. Lägg den malda mandeln i en matberedare tillsammans med sötningen och pulskör i några minuter. Häll sedan i cirka 2 msk grädde till önskad konsistens.

  4. Skär av toppen på alla bullar och gröp ur lite inkråm. Blanda inkråmet med mandelmassan, ta eventuellt i ytterligare lite grädde. Fördela mandelmassan i groparna och spritsa eller lägg på en redig klick vispad grädde och lägg på brödlocket. Sikta över lite sötrix-flor.

Vad tyckte du om receptet?

Vill du hitta fler recept på semlor? Kolla här!

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!