Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Pannacotta med espresso

En klassisk italiensk dessert, här smaksatt med espressokaffe. Toppa med en klick vispgrädde och riven mörk choklad.
Elisabeth Johansson
Pannacotta med espresso
Pannacotta med espresso
Pannacotta med espresso
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl espressokaffe
  • 2 msk sötningsmedel - till exempel Suketter strö

Tillbehör

  • 1 dl vispgrädde
  • 15 g mörk choklad - riven
  • kaffebönor

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5-10 minuter.

  2. Koka upp grädden, tillsätt kaffet och koka upp igen. Dra av kastrullen från värmen.

  3. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i kastrullen med den varma grädden. Vispa i sötningsmedel. Häll upp i fyra portionsglas. Låt svalna och ställ glasen på en bricka och ställ in glasen i kylen i cirka 3-4 timmar.

  4. Vispa upp grädden och flytta över den till en spritspåse med stjärntyll. Spritsa på en liten rosett på varje glas, strö över riven choklad och garnera med kaffebönor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök