Laxspett med färskpotatis

Laxspett med färskpotatis slungad i senap. Börja med att blötlägga träspetten. 
Tio minuter i vatten brukar räcka.
Tove Nilsson

Ingredienser

  • 500 g laxfilé - färsk
  • 600 g färskpotatis
  • 300 g morötter - gärna i olika färger
  • 3 msk fransk senap - grov
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 kruka dill
  • 1 knippa rädisor
  • 0,5 dl kapris - (35 g)
  • 1 förp rucola - (80 g)
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald
  • träspett - blötlagda

Gör så här

  1. Ta bort skinnet och skär laxen i grova 
kuber (ca 3 x 3 cm). Trä upp kuberna på 
spett.

  2. Skölj och koka färskpotatisen i rikligt med lättsaltat vatten.

  3. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Tillsätt dem till potatisen när det återstår 3 min av koktiden.

  4. Häll av och halvera potatisarna. Blanda potatis och morötter med senap, vinäger 
och 3 msk olja. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.

  5. Finhacka dillen. Skölj och skär rädisorna i bitar. Blanda dill, rädisor, potatis, morötter och kapris i en skål.

  6. Pensla laxen med 1 msk olja. Krydda med 
1 tsk salt och 2 krm peppar. Stek eller grilla laxspetten runt om ca 10 min.

  7. Skölj och torka rucolan. Tillsätt den till potatissalladen. Servera med de nygrillade laxspetten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!