Laxspett

Ett lättgjort tilltugg som räcker till många.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg laxfilé
  • 30 träspett

Marinad

  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 röda spanska pepparfrukter
  • 6 lime - saften av
  • 1 tsk salt
  • 1 msk strösocker

Gör så här

  1. Skär laxen i tunna skivor à ca 30 g.

  2. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Pressa limen.

  3. Blanda marinaden och rör tills sockret löst sig.

  4. Trä upp laxen på spetten och lägg dem på ett fat. Häll över marinaden och låt laxen marinera någon timme.

  5. Sätt ugnen på 225°. Lägg spetten i en långpanna och stek dem mitt i ugnen 3–5 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!