Laxsoppa – recept på krämig fisksoppa

Laxsoppa är fantastiskt gott. Den här blir både krämig och smakrik med grädde, dill och morot. Perfekt både till vardags och till lyxiga helgmiddagen.
Mitt Kök
Foto: Eva Hildén Smith
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 6 potatisar - skalade och skurna i bitar
  • 400 g laxfilé - i tärningar
  • 1 dl gröna ärtor - frysta
  • 1 stor morot - skuren i bitar
  • 1 gul lök - hackad
  • 10 kryddpepparkorn - hela
  • 2,5 dl grädde
  • 0,5 kruka dill - finhackad färsk
  • 0,75 dl gräslök - hackad färsk
  • 0,5 kruka persilja - hackad färsk
  • salt

Gör så här

  1. Koka först ärtor och morötter 10 - 15 minuter. Tillsätt potatis, lök och peppar. Tillsätt vatten så det nätt och jämnt täcker potatisen och fortsätt att koka på svag värme tills potatisen är mjuk. (Det gör inget om den blir överkokt).

  2. Tillsätt laxen, dillen, gräslöken och hälften av persiljan samt grädde. Koka cirka 10 minuter och vill du ha mera vätska kan du hälla i mjölk.

  3. Före servering: salta och strö över resten av persiljan och bjud gärna på ett finskt rågbröd med en smakrik skiva ost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!