Laxsoppa med curry
Laxsoppa med curry serveras bl a med indiska papadums. Ofta innehåller fisksoppor saffran som ger dem god smak och vacker färg. Här används curry som också gör soppan vackert gul, kryddig och lite lagom stark.
Ingredienser
-
400 g
laxfilé
- utan skinn och ben, MSC-märkt
-
2
röda paprikor
-
1
gul lök
-
2
vitlöksklyftor
-
1
röd chili
- t ex spansk peppar
-
2 msk
ingefära
- riven
-
1 msk
masalacurry
-
2 msk
rapsolja
-
1 l
vatten
-
2
grönsaksbuljongtärningar
-
1 tsk
salt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
-
100 g
spenat
- färsk
Garnering
-
1 kruka
koriander
Tillbehör
-
turkisk yoghurt
-
mango chutney
-
papadums
Gör så här
-
Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin.
-
Fräs paprika, lök, vitlök, chili, ingefära och curry i olja i en gryta under omrörning ca 5 min. Häll på vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka under lock ca 10 min.
-
Skär laxen i ca 2 x 2 cm stora bitar. Grovhacka spenaten. Blanda ner lax och spenat i grytan och låt sjuda ytterligare 2–3 min.
-
Toppa soppan med koriander och servera med yoghurt, mango chutney och papadums.