Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Laxsnurror med sikrom

Recept på laxsnurror med sikrom. Rullarna håller cirka en vecka i frysen.

Laxsnurror med sikrom
Laxsnurror med sikrom
Laxsnurror med sikrom
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 200 g kallrökt lax - skivad
  • 50 g sikrom - eller löjrom
  • 200 g naturell färskost
  • 2 tsk citron - pressad
  • 0,5 tsk citronskal - rivet
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 0,5 dl dillkvistar

Garnering

  • 2 msk dill
  • 1 citron - rivet skal

Gör så här

  1. Bred ut plastfolie och lägg ut hälften av laxskivorna lite omlott i en rektangel, ca 10 x 25 cm.

    : Per Ranung

  2. Rör samman sikrom, färskost, citronsaft och citronskal.

    : Per Ranung

  3. Bred hälften av fyllningen på laxskivorna precis så det täcker. Det ska vara ett ganska tunt lager.

    : Per Ranung

  4. Rulla försiktigt samman till en fast rulle med hjälp av plasten. Vira in rullen i plasten och frys ca 1 timme eller längre. Gör samma sak med resterande ingredienser.

    : Per Ranung

  5. Ta fram rullarna ca 30 min innan de ska skäras. Skär dem halvfrysta i centimeterstora bitar. Lägg upp på fat och garnera.

    : Per Ranung

Vad tyckte du om receptet?

Receptmakaren Gunilla von Heland om snurrorna:

”En favorit som jag bjuder på som tilltugg till ett glas bubbel eller som en liten förrätt med några salladsblad. Lägg på ett fat och ställ svalt tills gästerna kommer.”

Kökstipset

Rundlarna blir snyggast om man skivar dem när de är halvfrysta

Fler förslag på smaksättning:

Laxsnurror: Hackade räkor och dill Skånsk senap, finhackad schalottenlök och örter, t ex dill, gräslök och persilja Wasabi och rostade sesamfrön

Skinksnurror: Mango chutney och rödlök Soltorkad tomat, basilika och vitlök Hackad grillad paprika, kapris och persilja