Laxsallad med ingefärsnudlar

Frisk ingefära smaksätter vinägretten, en god smakbrytning som passar perfekt till laxen.

Laxsallad med ingefärsnudlar

  • 500 g laxfilé - utan skinn och ben
  • 250 g sockerärter
  • 1 påse sallad - (ca 150 g), blandad
  • 100 g glasnudlar
  • 0,5 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Vinägrett

  • 2,5 msk rapsolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1,5 msk ingefära - riven
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt

Tillbehör

  • 50 g bröd - /person

Gör så här

  1. Skär laxen i kuber, ca 2 x 2 cm. Finstrimla sockerärterna. Lägg salladen i en skål och strö över sockerärterna.

  2. Vinägrett: Blanda alla ingredienser till vinägretten och rör så att sockret löses upp.

  3. Tillaga glasnudlarna enligt -anvisning på förpackningen. Klipp dem i mindre bitar och blanda med vinägretten. Blanda nudlarna med sallad och sockerärter.

  4. Stek laxen hastigt i olja på hög värme. Krydda med salt och peppar. Lägg laxen på salladen och servera genast med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!