Laxsallad med couscous och yoghurtdressing

God sallad med smak av kummin och fänkål. Blir dressingen till salladen för syrlig kan den rundas av med lite strösocker.
Allt om Mat
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 dl couscous
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 0,5 gurka
  • 1 röd paprika
  • 1 romansallad - kruka
  • 200 g gravad lax - i bitar
  • 1 msk kummin - stött
  • 1 msk fänkål - stött
  • 2 msk pumpafrön - rostade
  • 2 msk solrosfrön - rostade
  • 1 dl dillkvistar
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Dressing

  • 1 dl yoghurt - mild naturell
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Tillaga couscousen i grönsaksbuljong enligt förpackningens anvisning. Skala, kärna ur och tärna gurkan. Kärna ur och tärna paprikan. Riv salladen i mindre bitar.

  2. Vänd laxen i kryddorna. Stek laxen hastigt i het stekpanna ca 30 sekunder på varje sida.

  3. Skiva laxen tunt och blanda med couscous, pumpafrö, solrosfrön, dillkvistar och grönsaker. Krydda med salt och peppar.

  4. Dressing: Blanda yoghurt med citronsaft och salt. Servera till salladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!