Laxsallad med ceasardressing

Essentiella fettsyror från laxen och massor av mättande protein. Helt perfekt till middag.

Petra Lindstrand
Laxsallad med ceasardressing
Laxsallad med ceasardressing Foto: Ulrika Pousette

Laxsallad med cesardressing

  • 3 skivor surdegsbröd - tjocka, (à 70 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 burk svarta bönor - (400 g)
  • 1 avokado
  • 50 g parmesan
  • 150 g kallrökt lax - i bit
  • 2 krukor romansallad
  • 1 påse mâchesallad - (70 g)

Dressing

  • 2 sardellfiléer
  • 1 äggula
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 tsk worcestershiresås
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Dressing: Mosa sardellerna med en gaffel. Tillsätt äggula och pressad vitlök. Vispa i oljan, lite i taget, till en smidig konsistens. Vispa ner yoghurten. Krydda med senap, worcestersås, salt och peppar.

  2. Skär brödet i mindre tärningar. Blanda dem med olja. Stek brödtärningarna frasiga i en stekpanna på medelvärme.

  3. Skölj bönorna i kallt vatten. Halvera och kärna ur avokadon. Skala och skär avokadon i klyftor. Hyvla parmesanosten. Tärna laxen.

  4. Riv salladen i grova bitar. Blanda försiktigt runt dressingen med sallad och bönor. Vänd ner avokado, krutonger och lax. Toppa med ost.

Vad tyckte du om receptet?