Laxsallad med ceasardressing

Essentiella fettsyror från laxen och massor av mättande protein. Helt perfekt till middag.
Petra Lindstrand
Laxsallad med ceasardressing
Laxsallad med ceasardressing Foto: Ulrika Pousette

Laxsallad med cesardressing

  • 3 skivor surdegsbröd - tjocka, (à 70 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 burk svarta bönor - (400 g)
  • 1 avokado
  • 50 g parmesan
  • 150 g kallrökt lax - i bit
  • 2 krukor romansallad
  • 1 påse mâchesallad - (70 g)

Dressing

  • 2 sardellfiléer
  • 1 äggula
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 tsk worcestershiresås
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Dressing: Mosa sardellerna med en gaffel. Tillsätt äggula och pressad vitlök. Vispa i oljan, lite i taget, till en smidig konsistens. Vispa ner yoghurten. Krydda med senap, worcestersås, salt och peppar.

  2. Skär brödet i mindre tärningar. Blanda dem med olja. Stek brödtärningarna frasiga i en stekpanna på medelvärme.

  3. Skölj bönorna i kallt vatten. Halvera och kärna ur avokadon. Skala och skär avokadon i klyftor. Hyvla parmesanosten. Tärna laxen.

  4. Riv salladen i grova bitar. Blanda försiktigt runt dressingen med sallad och bönor. Vänd ner avokado, krutonger och lax. Toppa med ost.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!