Laxsallad med avokado, grapefrukt och pepparrotsdressing

Lax i en fräsch sallad med avokado och grapefrukt.
Viktor Westerlind
Laxsallad med avokado, grapefrukt och pepparrotsdressing
Laxsallad med avokado, grapefrukt och pepparrotsdressing Foto: Linda Prieditis

Ingredienser

  • 400 g lax - varmrökt, kallrökt eller gravad

Sallad

  • 1 stor rödbeta
  • 1 morot
  • 1 bit rättika - (ca 10 cm)
  • 1 grapefrukt
  • 2 avokador
  • 1 hjärtsallad

Dressing

  • 2 msk citron - pressad
  • 2 msk saft från grapefrukten
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk pepparrot - riven

Garnering

  • 1 msk pepparrot - riven
  • 10 korianderblad

Gör så här

  1. Bryt varmrökt lax i bitar/skär kallrökt eller gravad lax i tunna skivor.

  2. Sallad: Skala och hyvla rödbetorna tunt på mandolin eller med osthyvel. Spola den i kallt vatten i några omgångar så att den inte färgar av sig längre. Skala och hyvla morot och rättika på samma sätt. Lägg dem i kallt vatten ca 5 min så blir de knaprigare.

  3. Skala och skär grapefrukten i hinnfria klyftor, ta till vara 2 msk saft. Dela och kärna ur avokadon. Dra bort skalet och skär avokadon i klyftor.

  4. Dressing: Blanda alla ingredienser. Pensla lite av dressingen på avokadon så att den inte blir missfärgad.

  5. Bryt salladen i bitar och lägg på ett fat. Toppa med rotfrukter, avokado, grapefrukt och lax. Ringla över dressing och toppa med pepparrot och koriander.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!