Laxrulle på danskt rågbröd med wasabicrème och algsallad

Laxrulle på danskt rågbröd med wasabicrème och algsallad är en lite vacker och god munsbit. Den goda algsalladen säljs i fiskdisken.

Elisabeth Johansson
Laxrulle på danskt rågbröd med wasabicrème och algsallad
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 5 skivor rågbröd - danskt
  • 300 g lax - gravad, i stora, tunna skivor
  • 100 g färskost - naturell
  • 1 tsk wasabipasta
  • 1 dl algsallad
  • 1 msk sesamfrön - vita

Gör så här

  1. Lägg ut laxskivorna, lite omlott, på ett stort ark plastfolie. Blanda färskost och wasabi. Bred blandningen på laxen. Rulla ihop laxen, med hjälp av plasten, till en fast rulle. Lägg rullen i frysen ca 30 min.

  2. Skär bort kanterna på brödet och skär varje skiva i 2 bitar.

  3. Skär laxrullen i 10 skivor och lägg dem på bröden. Toppa med algsallad och strö över sesamfrön.

Vad tyckte du om receptet?