Laxrulle med pepparrot

Variera smaken på omeletten med det som finns hemma i kylskåpet, rökt skinka, strimlad korv, lök, paprika. Det är praktiskt att blanda ner det i äggsmeten eller strö det över strax innan den är färdiggräddad, på så sätt stannar fyllningen kvar när den ska rullas in i brödet.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald
  • 25 g rökt lax - strimlad
  • 1 msk gräslök - hackad
  • 1 tsk smör

Pepparrotsfärskost

  • 0,5 dl kesella
  • 0,5 tsk pepparrot - riven
  • 0,5 krm salt
  • 1 tunnbröd - rektangulärt

Gör så här

  1. Vispa upp äggen i en skål. Tillsätt salt, peppar, lax och gräslök.

  2. Stek omeletten i smör på medelstark värme i stekpanna 17 cm i diameter ca 2 min. Ta upp den och låt svalna.

  3. Blanda kesella, pepparrot och salt. Fördela det på bröden och lägg på laxomeletten. Rulla ihop och vira in i smörpapper.

Vad tyckte du om receptet?