Laxrullar med dadlar och getost

Kanske känns rökt lax som ett oväntat inslag tillsammans med glögg. Men med en fyllning av sträv getost och söta dadlar blir det en spännande smakbrytning som passar utmärkt ihop med glöggen.
Mitt Kök
Laxrullar med dadlar och getost
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 400 g kallrökt lax - i tunna skivor
  • 200 g getost - på rulle
  • 4 msk turkisk yoghurt
  • 100 g dadlar - torkade eller färska, med kärna
  • aluminiumfolie - plast– och

Gör så här

  1. Mosa ihop ost och yoghurt till en kräm. Kärna ur dadlarna och skär dem i små bitar. Blanda ner dadlarna i krämen.

  2. Lägg ut laxskivorna lite omlott, som en rektangel som mäter cirka 35x25 centimeter, på plastfolie.

  3. Bred rumsvarm ostkräm över laxen. Rulla ihop från långsidan som en rulltårta, med hjälp av folien. Vira sedan aluminiumfolie hårt kring rullen.

  4. Förvara rullen i kylen minst några timmar. Skär i skivor vid servering.

  5. TIPS! Laxrullarna passar också bra att servera på skivor av rostad baguette.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök