Laxrulader

Snittar med lax - små munsbitar som är lätta att göra.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g rökt lax - tunt skivad

Fyllning

  • 1 knippa dill
  • 2 tsk olja
  • 0,5 msk wasabi - eller riven pepparrot
  • 200 g naturell färskost
  • 1 krm salt

Garnering

  • 0,5 dl sesamfrön - skalade

Gör så här

  1. Mixa dillen till fyllningen. Tillsätt oljan och kör så slätt som möjligt. Blanda ner wasabi, färskost och salt.

  2. Placera laxskivorna lite omlott på en bit plastfolie.

  3. Bred ett jämnt lager av fyllningen över laxen. Forma en rulle med hjälp av plastfolien. Lägg rullen i frysen 30 min.

  4. Rosta sesamfröna i torr stekpanna under omrörning tills de fått lite färg.

  5. Ta rullen ur frysen. Ta av plastfolien och rulla laxen i sesamfrö. Skär den i drygt centimetertjocka skivor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!