Laxpudding med skirat smör

Klassiker i Sverige - riktigt god!
Mitt Kök
Thomas Carlén
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 650 g potatis - kokt, kall
  • 300 g rimmad lax
  • 2 st gula lökar - skivade
  • 0,5 st purjolök - skivad
  • 2 msk dill - finhackad
  • 3 st ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 1 msk ströbröd
  • 1 msk smör
  • smör - skirat, görs på, 100 g smör

Gör så här

  1. Skär potatisen i skivor. Skiva laxen. Fräs lök och purjolök i smör tills den blir mjuk utan att ta färg.

  2. Varva potatis, lax, lök och dill i en smord ugnssäker form. Avsluta med potatis.

  3. Vispa upp ägg och tillsätt uppvärmd gräddmjölk, salt och vitpeppar. Häll äggsmeten över den fyllda formen.

  4. ugnen tills den är genomgräddad i 25 minuter.

  5. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Ställ kastrullen åt sidan och skumma. Häll försiktigt det genomskinliga smälta fettet i en såssnipa. Släng bottensatsen. Servera laxpuddingen med skirat smör, citronklyftor och sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!