Laxpudding med ris

Varsågoda! Här är Elsies recept på en jättegod och lättlagad laxpudding. Kokas riset dagen innan så vispas puddingen snabbt ihop och blir klar på en halvtimma i ugnen. Elsie serverar den med kokt potatis, färsk, riven pepparrot och skirat smör.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,5 dl grötris
  • 3 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 400 g lax - skinn och benfri
  • 2 dl vispgrädde - eller matlagningsgrädde
  • 3 ägg
  • 3 msk dill - hackad
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 msk ströbröd

Gör så här

  1. Sjud grötriset med vattnet och fiskbuljong under lock ca 25 min. Låt svalna.

  2. Sätt ugnen på 200°. Skär laxköttet i tärningar. Vispa ihop grädde, ägg, dill, peppar och salt. Blanda laxkuber och det kokta riset med äggstanningen.

  3. Häll allt i en smord, ugnssäker form. Strö över ströbröd och grädda puddingen 30 min mitt i ugnen. Servera med skirat smör, kokt potatis och eventuellt riven pepparrot

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!