Laxpudding med brynt smör och sockerärter

Laxpudding är helt galet gott, och det brynta smöret är bara ett måste.
Tom Sjöstedt
Laxpudding med brynt smör och sockerärter
Foto: Magnus Skoglöf

Ingredienser

  • 400 g gravad lax
  • 600 g potatis - kokt
  • 2 gula lökar
  • 1 msk smör
  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 0,5 dl dill - hackad
  • 1 tsk salt

Tillbehör

  • 400 g sockerärter
  • 1 dl dill - plockad
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva löken. Fräs löken i smör i en stekpanna ca 5 min. Skiva potatisen.

  2. Blanda mjölk, ägg och dill. Krydda av med salt. Varva lax, potatis och lök i en ugnssäker form.  Häll över äggstanningen. Tillaga mitt i ugnen ca 45 min.

  3. Koka sockerärterna i saltat vatten i en kastrull ca 1 minut. Låt rinna av och blanda med dill. Bryn smöret.

  4. Servera laxpuddingen med sockerärter, smör och gärna citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?