Laxpasta med grönsaker

Ångkokt lax med pasta och grönsaker. Fisken får sjuda under lock. Grönsakerna slängs med i pastavattnet. Smart och gott med körvel som extra knorr!
Tove Nilsson

Ingredienser

  • 1 bit laxfilé - utan skinn (500 g)
  • 4 dl vatten
  • 1 knippa grön sparris - (250 g)
  • 150 g sockerärter
  • 1 knippa salladslök
  • 1 kruka körvel
  • 200 g spaghetti
  • salt
  • flingsalt
  • svartpeppar - nymald

Sås

  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk majonnäs - lätt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk limesaft - färskpressad
  • 0,5 dl apelsinsaft - färskpressad

Gör så här

  1. Sås: Blanda alla ingredienser i en stor skål.

  2. Bryt av och släng den nedre, träiga delen på sparrisen. Skär sparrisen i bitar om 3 cm. Skölj sockerärterna. Skölj och hacka salladslöken. Hacka körveln.

  3. Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen.

  4. Krydda fisken med 1/2 tsk salt. Koka upp vatten i en kastrull med låga kanter (eller i en stekpanna). Sjud fisken under lock 5–8 min. Ta pannan från värmen.

  5. Låt sparrisen koka med pastan de sista 
2–3 min. Låt sockerärterna koka med de sista 
30 sek. Häll av i durkslag.

  6. Blanda pasta, grönsaker och sås och fördela på fyra tallrikar. Skär laxen i portionsbitar och lägg ovanpå. Toppa med salladslök och körvel. Krydda med 1/2 tsk flingsalt och 
1 krm peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!