Laxpasta med citronsås, gräslök och kapris

Laxpasta med citronsås, gräslök och kapris är en perfekt rätt när man längtar efter en snabb, krämig pasta. Denna har mycket smak av rökt lax, citron och kapris.

Laxpasta med citronsås, gräslök och kapris
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 300 g pasta - gärna penne
  • 300 g kallrökt lax
  • 1 citron
  • 3 msk kapris
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 dl gräslök - finskuren
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Skär laxen i småbitar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ut 1 msk saft.  Låt kaprisen rinna av.

  2. Häll av vattnet från pastan och spara ca 1 dl av kokvattnet i kastrullen. Tillsätt crème fraiche och senap. Tillsätt pastan och rör om så att allt blandas.  Ställ kastrullen på svag värme.

  3. Vänd ner lax, kapris, citronskal och citronsaft i pastan. Strö över finhackad gräslök. Krydda med 2 krm peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också:

Läs mer:

8 superenkla pastarätter att laga till middag

Bästa receptet på köttfärssås

Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker