Laxpanna med kantareller, enbär och lingon

Recept på laxpanna med kantareller, enbär och lingon. Snabblagat med en underbar smak av vilt!
Mitt Kök
Laxpanna med kantareller, enbär och lingon
Foto: Jenny Grimsgård

Ingredienser

  • 500 g laxfilé - utan skinn och ben
  • 1 msk smör - + 1 msk
  • 1 purjolök
  • 150 g kantareller
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1,5 msk vilt- och kantarellfond
  • 2 tsk vetemjöl
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk svartvinbärsgelé
  • 0,5 tsk balsamvinäger
  • 1,5 tsk enbär - nystötta
  • 1 tsk timjan
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 - 2 msk lingon

Tillbehör

  • ris - eller kokt potatis

Gör så här

  1. Skär laxen i bitar, ca 2x 2 cm. Bryn bitarna i 1 msk smör i en stekpanna ca 2 min. Lägg laxen på ett fat. Ansa och skiva purjolöken. Rensa kantarellerna. Stek purjolök och kantareller i 1 msk smör tills de blir gyllene.

  2. Vispa ihop grädde, fond, mjöl, soja, gelé, vinäger och kryddor och häll i pannan med kantarellerna. Tillsätt laxen och låt sjuda 3-4 min. Strö över lingon.

  3. Servera med ris eller potatis.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Läs mer: Bästa receptet på köttfärssås