Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Laxpanna med kantareller, enbär och lingon

Recept på laxpanna med kantareller, enbär och lingon. Snabblagat med en underbar smak av vilt!

Mitt Kök
Laxpanna med kantareller, enbär och lingon
Laxpanna med kantareller, enbär och lingon
Laxpanna med kantareller, enbär och lingon
Foto: Jenny Grimsgård

Ingredienser

  • 500 g laxfilé - utan skinn och ben
  • 1 msk smör - + 1 msk
  • 1 purjolök
  • 150 g kantareller
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1,5 msk vilt- och kantarellfond
  • 2 tsk vetemjöl
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk svartvinbärsgelé
  • 0,5 tsk balsamvinäger
  • 1,5 tsk enbär - nystötta
  • 1 tsk timjan
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 - 2 msk lingon

Tillbehör

  • ris - eller kokt potatis

Gör så här

  1. Skär laxen i bitar, ca 2x 2 cm. Bryn bitarna i 1 msk smör i en stekpanna ca 2 min. Lägg laxen på ett fat. Ansa och skiva purjolöken. Rensa kantarellerna. Stek purjolök och kantareller i 1 msk smör tills de blir gyllene.

  2. Vispa ihop grädde, fond, mjöl, soja, gelé, vinäger och kryddor och häll i pannan med kantarellerna. Tillsätt laxen och låt sjuda 3-4 min. Strö över lingon.

  3. Servera med ris eller potatis.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Läs mer: Bästa receptet på köttfärssås