Laxkuber, skördesallad och pepparrotsfil

30 min Potatisen får gärna vara varm när den blandas med grönsakerna
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g lax - skinn- och benfri

Buljong

  • 2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 0,5 dl citron - pressad saft
  • 2 tsk salt

Skördesallad

  • 800 g färskpotatisar - små
  • 100 g skogschampinjoner
  • 9 rädisor
  • 150 g sockerärter
  • 1 pkt cocktailtomater
  • ärtskott

pepparrotsfil

  • 3 dl gräddfil
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk honung - flytande
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 dl pepparrot - finriven
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Skär laxen i 3–4 cm stora kuber. Koka upp vatten, buljongtärning, citronsaft och salt. Lägg ner laxkuberna i den heta buljongen. Täck med lock och ställ åt sidan minst 10 min.

  2. Koka potatisen. Skiva champinjoner och rädisor, strimla sockerärterna, halvera tomaterna och grovahacka ärtskotten. Blanda grönsaker och potatis.

  3. Blanda gräddfil, senap, honung, olivolja, pepparrot och salt. Vänd ner hälften av blandningen i skördesalladen och spara resten till servering.

  4. Värm ev laxkuberna försiktigt precis före servering. Servera med lite extra riven pepparrot.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!